Omshanti Yoga Studio & Retreat Center

NOU CURS CADA FEBRER

Cada Febrer comença un nou curs de 14 recessos repartits en un any i mig. Aquesta formació abasta des de les bases i els fonaments del ioga fins a les tècniques més avançades perquè puguis aplicar-les en la pràctica personal o en les teves classes.

PROGRAMA

Vinyasa ioga, alineació i ajustaments d’asana, pranayama, meditació, filosofia, metodologia i pedagogia, ètica del professorat, eines per a l’autoconeixement, ioga embaràs, dansa-ioga i mobilitzacions energètiques.

European Yoga Alliance 550hrs

Formació residencial d’1 any i mig distribuïda per 1 cap de setmana al mes. Obtindreu una certificació internacional per part de l’European Yoga Alliance 550 hores.

PROVA UN RECÉS

Tots els cursos estan oberts a persones fora de la formació que vulguin compartir i aprendre sense interès en la titulació.

UNA EXPERIÈNCIA PROFUNDA

Amplia la teva pràctica de ioga més enllà de l’estora.
Moviment conscient, meditacions actives, cant de mantres i dinàmiques grupals.

FORMACIÓ

Una formació per aprofundir en les tècniques i la filosofia del ioga. Explorarem l’estil Hatha Vinyasa amb dos objectius principals: la transformació personal i el desenvolupament de les qualitats del professor de Ioga.

Les 550 hores de formació es reparteixen durant un cap de setmana al mes durant un any i mig. Els caps de setmana són residencials per poder experimentar la convivència i els efectes d’un recés a la natura. Gaudirem d’un deliciós menjar vegetarià, local i de temporada.

Total de 14 recessos repartits en un any i mig. Comença cada Febrer.

Vinyasa Ioga · Ajustaments d’Asana · Pranayama · Meditació · Filosofia · Ioga embaràs  · Dansa Ioga · Mobilitzacions energètiques.

Qui pot assistir a la formació?

Aquesta formació va dirigida a persones que vulguin aprofundir en la seva pràctica personal de ioga i la seva filosofia.

Si el vostre objectiu és ser un professor de Ioga, us donarem les eines necessàries perquè pugueu guiar les vostres classes i acompanyar els estudiants en el seu procés.
Si el que voleu és ampliar el vostre coneixement i la vostra pràctica, us guiarem durant 15 mesos buscant una progressió amb seqüències d’asana, tècniques i meditacions de Pranayama. Us donarem tasques perquè treballeu en el dia a dia i enfortiu progressivament la vostra pròpia pràctica.
Si mai no has practicat ioga, però has pensat durant un temps que el vols experiementar  i descobrir els principis fonamentals sobre els quals es basa el ioga.

La formació abasta des de les bases fins a les pràctiques més avançades per poder aplicar-les a les vostres sessions personals o a les vostres classes.

Què té d’especial?

A Omshanti creiem que el ioga és un viatge de vida. Per això tenim la intenció que aquest any i mig puguis establir les bases per a una bona pràctica i desenvolupar els recursos necessaris per explorar el camí de l’autoconeixement. El nostre treball es basa en el despertar de la consciència i volem que us conegueu millor per desenvolupar les vostres qualitats i per trobar una manera de pensar, parlar, actuar i sentir-se harmònicament.

Aquesta formació proporciona totes les eines per ser un professor de ioga, liderant classes de forma professional, amb coneixement i seguretat. Us proporcionarà un ampli repertori de recursos i creativitat per adaptar-los a les necessitats de cada grup i cada estudiant.

Cada participant trobarà la seva pròpia manera de practicar i viure el ioga.

Quin estil de ioga practiquem?

Els membres de l’equip segueixen i practiquen els estils d’Hatha Raja Ioga i Ioga Integral.

Les sessions d’asana comencen amb l’estil de Vinyasa Yoga, un moviment connectat a la respiració que flueix entre postures per formar un flux i crear una meditació en moviment, i acaba amb una altra part més meditativa en què les postures (Hatha) es mantenen una mica més.

També incorporarem la dansa, mobilitzacions i pràctiques d’autoinvestigació del ioga integral. Ampliar la pràctica del ioga més enllà de l’estora amb el moviment conscient, les meditacions actives, el cant dels mantres i la dinàmica del grup.

On es fa la formació?

A Omshanti, un espai privilegiat enmig de la natura amb vistes al Parc Natural del Montseny. La pràctica es du a terme en una sala espaiosa, càlida i acollidora on centenars d’estudiants ja han practicat amb nosaltres. Disposa de dues estufes de llenya per treballar en les millors condicions durant l’hivern i tot el material necessari per a una bona pràctica. El menjar és vegetarià cuinat pel magnífic cuiner residencial d’Omshanti.

L’allotjament és en habitacions compartides i la casa disposa d’una piscina, ideal per als dies d’estiu i una sauna per a les nits fredes d’hivern.

PROGRAMA

Tècniques i pràctiques de Ioga 270,5 hores

205,5 hores presencials i 65 hores de treball a casa

 • Teoria i pràctica en tècniques de concentració, visualitzacions, Kriyas, meditacions en quietud i meditacions en moviment. Pratyahara, Dharana, Dhyana, Kriya Ioga.
 • Tècniques de respiració (pranayama)
 • Tècniques de Relaxació. Nidra Ioga i Savasana.
 • Cants i Mantres
 • Estudi, alineació i pràctica de postures (asanes) Postures mare i les seves variants. Salutació a el Sol. Asanes principals segons la seva funció.
 • Tècniques per a l’autoconeixement, Psicologia d’auto-realització (Atma Vichara Ioga)
 • Purificacions físiques (shatkarmas)

Filosofia i ètica del professor 138,5 hores

74,5 hores presencials i 64 hores de treball a casa

 • Història i filosofia del ioga. Llinatges i mestres
 • Els 8 passos de l’Ashtanga ioga i els 4 camins del ioga
 • Ioga Sutras de Patanjali analisi i comentaris a classe
 • Bagavad Gita anàlisi i comentaris a classe
 • Estudi i integració dels valors del ioga, els yamas i niyamas
 • Normes bàsiques de transliteració, pronunciació i citació del sànscrit
 • Alimentació conscient

Metodologia, exàmens, treballs i pràctiques 83 hores

53 hores presencials i 30 hores de treball a casa

 • Estructura d’una classe i seqüències de asanes. Disseny d’una classe de ioga. Disseny de la teva pròpia pràctica diària, sadhana. Eines per al professorat i mètodes d’ensenyament
 • Com assistir les postures dels alumnes durant una classe
 • Ètica del professorat de ioga
 • Pràctiques donant classes durant la formació amb el feedback de les professores
 • Eines per a autoavaluar de manera positiva i constructiva
 • Examen d’Asanas
 • Treball sobre els Yoga Sutras Pada 1 i 2
 • Treball sobre el Bagavad Gita
 • Examen Final

Anatomia i fisiologia 23 hores

15 hores presencials i 8 hores de treball a casa

 • Anatomia i fisiologia bàsica aplicada al ioga
 • Fisiologia energètica

Tècniques Adicionals 35 hores

 • Dansa Ioga, Karanas i Mobilitzacions energètiques
 • Bases del ioga per a l’embaràs, part i postpart

Total de 383 hores presencials (sense comptar hores de menjars i descans)
Total de 167 hores de treball a casa
TOTAL DE 550 HORES

Tots els recessos estan oberts a persones fora de la formació que vulguin compartir i aprendre sense interès en la titulació.

Horari

ARRIBADA
Divendres a partir de 17: 30h.
La primera classe comença a les 18:30

SORTIDA
Diumenge a les 16:30

Preu

240 € Per cap de setmana

Inclou tots els àpats des del sopar de divendres fins al dinar de diumenge.
Pots quedar-te a dormir a la casa per 10€ la nit. També hi ha l’opció de dormir a casa o llogar una habitació a 5 minuts caminant en un hotel rural, demana’ns més  informació.

Judith Estrada

Judith Estrada

CODIRECTORA FORMACIÓ
VINYASA IOGA

Va conèixer la ciència del ioga de la mà del professor de Hatha Ioga Carlos Claramunt amb qui es va formar durant 2 anys.

Va estar un mes en el centre de meditació budista, Plum Village, convivint amb les monges i els monjos i rebent les ensenyances del Mestre Thich Nhat Hanh basades en la pràctica del Mindfulness i en sentir l’amor cap a tots els éssers a través de la comprensió i la compassió.

Des de 2012 que segueix al qui considera el seu Mestre de ioga, l’Andrei Ram, deixeble de Sri Dharma Mittra. Aquestes ensenyances es basen en la humilitat i en desenvolupar un fort desig per l’alliberació gràcies a la pràctica del ioga.

La Mireia, en Pau i en Wari, a través d’Omshanti, són per ella una gran font d’inspiració. No només en l’aprenentatge del Ioga i de l’Acroyoga sinó també de la vida.

Mireia Castellsagué

Mireia Castellsagué

CODIRECTORA FORMACIÓ
VINYASA I IOGA PER NENS

Apassionada per compartir ioga, ioga i acro per a nens i famílies, massatge tailandès, AcroYoga i Acrodance per tot el món.

Va començar a practicar ioga quan tenia 21 anys. Professora de ioga certificada per Escola de ioga i Andrei Ram ara està seguint els ensenyaments de Dharma Mittra i Andrei. Professora de AcroYoga Nivell 2 i practicant de massatge tailandès amb Krishna Takis i Pau Castellsagué. Mestra en educació especial amb postgrau en pedagogia Waldorf i mestra de ioga per nens formada amb Micheline Flak, EURYE.

Ha estat impartint classes de ioga per a adults i nens des de 2005. Oferint formacions per a professors de ioga per a nens des de 2010, de AcroYoga en Família des 2016, ha format part de l’equip de facilitadors de formació de professors de AcroYoga International des de 2015 i oferint formació per a professors de ioga des de 2018.

Cofundadora de Omshanti Ioga Studio, Barcelona Yoga Conference, Barcelona Acrobatic Convention, Festival AcroYoga Barcelona i Formació de Ioga Omshanti.

Pablo Xavier Zufiriategui

Pablo Xavier Zufiriategui

TEXTOS SAGRATS I FILOSOFIA IÒGUICA

Agraint als mestres, els meus pares i amics, en la manera en què compartien amb mi el camí lluminós del ioga des d‘una edat primerenca. També a Omshanti, per donar-me l’oportunitat d’acompanyar altres ioguis en la seva sadhana.

Intento integrar a la meva vida quotidiana alguns dels molts aspectes de la tradició iòguica (tapes, Svadhyaya, Ishvara Pranidhana, ... Amb el ritme, les necessitats i els imperatius d’un home familiar modern. La presència del Jo en el quotidià.

Tere Puig

Tere Puig

ANATOMIA

Promotora de salut, màster en Anatomia Experiencial, trainer en ioga orgànic, escriptora i enginyera en Telecomunicacions.

El seu ensenyament de tècniques perceptives i de ioga es caracteritza per una orientació cap a l‘educació somàtica, fruit del seu aprofundiment en el coneixement de com les tècniques corporals intervenen en les diferents dimensions de l’ésser humà.

Les fonts d’aprenentatge
L‘aprenentatge de l’Anatomia Experiencial la va ajudar a comprendre en profunditat l‘efecte de l’ioga i la percepció en la dimensió la corporal.

A través del l‘estudi de l’Body Thinking, enfocament que va introduir a Espanya el 2008, va aprofundir en la relació entre les tècniques corporals i el pensament.

La seva estreta col·laboració amb metges i personal sanitari i la seva investigació en l‘àmbit de la salut i la interculturalitat a través a dels seus viatges al Senegal i Burkina Faso, li ha permès ampliar la seva comprensió i coneixement en l’àmbit de la salut i la seva relació amb les pràctiques corporals.

Pau Castellsagué

Pau Castellsagué

MASSATGE TAILANDÈS I ANATOMIA

En Pau va ser introduït a la pràctica del Ioga de la mà del seu germà menor Wari Om. Trobar el seu mestre Soma a les muntanyes de Navarra va ser el començament del seu viatge espiritual. El seu camí està ple d’alegria i gratitud per ser influenciat per professors en cada pas del camí: Jordi, Dolors, Laurino, Takis, Jason, Soma, Dayalu, Goenka, Amma ...

En Pau passa la major part del seu temps viatjant per tot el món amb impartint cursos d’AcroYoga i Massatge Tailandès.

Des de 2011, juntament amb el seu germà Wari i la seva germana Mireia, organitzen la Barcelona Yoga Conference, una gran celebració de Ioga.

Xavier Punsola

Xavier Punsola

KARANES I DANSA-IOGA

Comença a practicar Hatha Ioga l‘any 2003 de la mà de Cristina Peraire. El 2006, va començar la formació de professors de 4 anys a l’escola de Witryh, sota les ensenyança d’en Soma.

El seu camí iòguic amb Andrei Ram, un deixeble de Sri Dharma Mittra, que confirma el que havia après amb Soma.

Actualment inspirat en els cursos d‘autocuració d’Antonio Blay amb la seva perspectiva directa, sense personatges ni màscares.

Mestre de ioga a Girona i Baix Empordà.

 Giovanna Mosquera - Tara Om

Giovanna Mosquera - Tara Om

PRÀCTICA AVANÇADA DE VINYASA IOGA

Professora de Ioga certificada per Dharma (500 h). Tara Om gaudeix de la pràctica de tots els estils de ioga.
Quan va conèixer a Dharma Mittra és quan la seva vida es va agafar un significat més profund. Des de llavors comparteix les ensenyances de Dharma intentant transmetre l’objectiu principal del ioga que és el coneixement personal.

Té un centre de Ioga i Pilates a Chetumal, obert des de fa més de 18 anys i on comparteix el seu aprenentatge constant.

Tara també organitza tallers a Bacalar amb professors diferents i reconeguts, així com a classes Master Dharma.

Judith Basols

Judith Basols

IOGA PER EMBARÀS I POSTPART

Quan ensenyo ioga és com una bona cançó: hi ha ritme, moviment, colors, sentits i espurna creativa. Formo part de la teva caixa d‘eines, sóc una porta al teu meravellós món interior, t’ajudo a ser conscient dels teus actes, tant físics (del cos i la respiració) com mentals (tot el riu de pensament que crea el nostre cervell cada dia). Sóc fosca i clara, de totes les ombres i colors. Sóc conscient que sempre podem ser una mica millors i que això només és possible practicant i treballant. Necessito riure per sentir-me viva.

Sóc mare. Un fet que m‘omple d’alegria, d’amor i de tendresa. Gràcies Alan i Ada per venir a compartir amb nosaltres i per ser ara mateix els meus mestres!

DATES DE LES FORMACIONS

CURS 2021-2022

19, 20, 21 de febrer, 2021
19, 20, 21 de març, 2021
16, 17 18 d’abril, 2021
21, 22, 23 de maig, 2021
11, 12, 13 de juny, 2021
4, 5, 6, 7 8 d’agost, 2021
15, 16, 17 octubre, 2021
12, 13, 14 de novembre, 2021
3, 4, 5 6 de desembre, 2021
11, 12, 13 de febrer, 2022
11, 12, 13 de març, 2022
8, 9, 10 d’abril, 2022
20, 21, 22 de maig, 2022
10, 11, 12 de juny, 2022
21, 22, 23, 24 de juliol, 2022

CURS 2022-2023

25, 26, 27 de febrer, 2022
25, 26, 27 de març, 2022
22, 23, 24 d’abril, 2022
27, 28, 29 de maig, 2022
17, 18, 19 de juny, 2022
28, 29, 30, 31 de juliol, 2022
14, 15, 16 d’octubre, 2022
11, 12, 13 de novembre, 2022
8, 9, 10, 11 de desembre, 2022

 *dates 2023 properament

PROCÉS D’INSCRIPCIÓ

Per inscriure’t omple el formulari. Rebràs un correu electrònic amb les instruccions per pagar el dipòsit. Un cop rebem la inscripció, el teu espai està reservat.

CONTACTE

alegria@omshanti.cat
Judith: 629 322 588
Mireia: 699 379 558

Testimonis

Una experiència transformadora.
Una formació per seguir fent tota la vida

Erica Martinez

Omshanti és un espai que et convida a créixer, a aprendre, a escoltar, a compartir… però sobretot, a estimar. A Omshanti he après que el ioga va més enllà de les asanes i el cos físic, aquest és només el camí per arribar al cor espiritual.

Núria Benages

Sóc molt feliç d’haver-me decidit a fer la Formació de ioga a Omshanti. M’ha servit per conectar en la profunditat de la pràctica, per integrar els valors del ioga a la meva vida, i per sentir la seguretat de començar a donar classes amb el coneixement necessari de les eines tècniques i pedagògiques, amb fermesa i alegria.

Tot el material que s’ofereix és de qualitat i fruit de l’experiència dels i les acompanyants; i, la metodologia utilitzada està treballada al detall, perquè arribi amb tot l’amor del món, cosa que s’aconsegueix amb escreix! La sensació que et queda al cos al arribar a casa després de cada retir és d’expansió, de ganes de compartir-ho tot, de plenitud absoluta i d’energia i recursos per aplicar al dia a dia.

Recomano des del cor l’experiència de formar part de la Formació i endinsar-te en el món del ioga de manera completa i integral.”

Maria Alsina

El format residencial procura que entris de ple a la formació, la convivència amb grup és necessària i enriquidora.

Anònim

El què m’ha agradat més són els deures de després de cada recés. Penso que és una manera que ajuda molt a integrar els conceptes i filosofia del ioga.

Anònim

A mi personalment m’ha agradat molt el format residencial. M’ha permès desconnectar de veritat de l’exterior i també crec que és molt positiu perquè fas pinya amb els companys.

Anònim

El Pablo és un gran divulgador, que ha fet que un tema tant dens com la filosofia t’atrapi.

Anònim

A Omshanti vaig començar la pràctica del ioga. I sempre, he tingut molt clar, que si feia una formació seria de la mà d’aquest súper equip. Un viatge d’un any i mig que t’acompanya tota la vida!

Núria Benages

M’ha anat molt bé les petites pràctiques de pranayama en grup, i la pràctica final.

Anònim

Mai hauria dit que m’entendriria amb la filosofia. El Pablo és un mestre.

Anònim

Ho hem treballat tot. No ha quedat res a l’aire. Les pràctiques matinals han sigut molt completes.

Anònim

M’ha anat molt bé les petites pràctiques de pranayama en grup, i la pràctica final.

Anònim

IOGA ÉS EL VIATGE DEL SER
A TRAVÉS DEL SER
CAP AL SER
The Bhagavad Gita